Dienstmaat vraagt opnieuw openheid van 'moordbroer' Admilson R.

De dienstmaat van ‘moordbroer’ Admilson R. uit Hoogeveen, Erik Groenendijk, heeft R. in het programma Pauw opnieuw gevraagd de verantwoordelijkheid voor een incident in Afghanistan op zich te nemen.

Boobytrap

In maart 2010 ontplofte een handgranaat in het voertuig waar Groenendijk en R. samen in zaten. De mannen worden ervan verdacht de boobytrap zelf geplaatst te hebben. Groenendijk hield aan het incident chronische rugpijn over een raakte zijn baan kwijt. In de uitzending van Pauw deed Groenendijk een emotionele oproep:

,,Ik wil je vertellen dat je mijn leven echt compleet verwoest hebt. Sinds ik weet wat jij op je kerfstok hebt sta ik met deze pijn op [..]. Ik hoop dat je nu opstaat en de waarheid gaat vertellen, zodat ik ook verder kan met mijn leven."

Eind mei deed Groenendijk eenzelfde oproep in De Telegraaf. "Als hij deze zaak bekent zou het voor mij een stap zijn om dit een plek te geven”, zei Groenendijk maandagavond.

Drievoudige moord

De uit Hoogeveen afkomstige Admilson R. en zijn broer Marcos zijn veroordeeld voor het doden van Berend Smit uit Dwingeloo en het 77-jarige echtpaar Veenendaal uit Exloo. Tegen de door de rechtbank geëiste gevangenisstraf van 30 jaar gaat het Openbaar Ministerie in beroep. Het beroep dient eind oktober.

Bekijk het fragement van de uitzending en de brief van Erik Groenendijk aan Admilson R. hier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.