Dierenbescherming stopt met filmen op paardenmarkten

De Dierenbescherming stopt met het filmen van misstanden op paardenmarkten. De reden hiervoor is de agressie van paardenhandelaren tegen de medewerkers van de organisatie.

,,Wij kunnen de veiligheid van onze mensen niet langer garanderen”, zegt Piko Fieggen van de Dierenbescherming tegen de NOS.

Veel handelaren vinden het niet prettig dat de Dierenbescherming in beeld brengt welke wetten er op paardenmarkten zouden worden overtreden. De organisatie zet de filmverslagen sinds een half jaar op internet.

Video Zuidlaardermarkt

Ook tijdens de Zuidlaardermarkt filmde de Dierenbescherming. In 2014 plaatste de organisatie een video waarin te zien is hoe een pony aan zijn staart wordt meegtrokken door een handelaar.

Verhuizing paardenmarkt

Dierenorganisaties en paardenmarkten leven al jaren op gespannen voet. Eigenlijk vinden de dierenorganisaties dat er helemaal geen paardenmarkten in Nederland moeten plaatsvinden, omdat die niet meer van deze tijd zouden zijn. De kritiek sijpelt door in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Martijn van Dam wil de export vanaf paardenmarkten verbieden en vindt dat een paardenmarkt niet meer vlak bij een kermis mag plaatsvinden.

Mede onder druk van de Dierenbescherming en Eyes on Animals, besloot de gemeente Tynaarlo de paardenmarkt van de Zuidlaardermarkt te verhuizen. Die komt vanaf dit jaar op de Zuiderbrink, zodat er beter gecontroleerd kan worden op dierenwelzijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.