De Noordshow in Assen trekt ieder jaar veel bekijks.

Dierenparade Noordshow verdwijnt uit Assen (en strijkt neer in Hardenberg, Overijssel)

De Noordshow in Assen trekt ieder jaar veel bekijks. Foto: Archief/Jaspar Moulijn

Voor fokkers en liefhebbers van kleindieren een begrip: Dierenparade Noordshow in Assen. Na 42 edities verhuist de parade noodgedwongen naar het Overijsselse Hardenberg.

De laatste jaren werd de Noordshow jaarlijks gehouden in de Expo Hal in Assen. Daarvoor was, tot aan het verdwijnen van de Prins Bernhardhoeve, Zuidlaren de locatie. Eigenaar Libéma van de Expo Hal heeft het contract met de Noordshow opgezegd en dus wijkt het bestuur nu uit naar Hardenberg.

Liefst in Assen gebleven

Het bestuur van de Noordshow laat weten dat zij het liefst in Assen was gebleven, maar die mogelijkheid is er simpelweg niet. De Expo Hal staat te koop, er heeft zich nog geen koper aangediend en er heerst grote onzekerheid over wat de verdere toekomst van de evenementenhal is.

Na onderzoek in Noord-Nederland bleken slechts twee alternatieve locaties geschikt: Het WTC Expo in Leeuwarden en Evenementenhal Hardenberg. Na overleg met leden en vrijwilligers is besloten voor Hardenberg te kiezen, onder meer door de centrale ligging en het feit dat Duitsland dichter bij is.

Januari wordt december

Normaal gesproken is de Noordshow in januari, maar in die maand is de komende jaren geen plek in Hardenberg door langdurige contracten met andere evenementen. Daarop is besloten de Noordshow te verplaatsen naar december. Als alles door kan gaan, is de eerste Overijsselse editie op 16, 17 en 18 december.

Het bestuur van de Dierenparade Noordshow zegt zich te realiseren dat dit gevolgen heeft voor sommige andere tentoonstellingsorganisaties in het land én de Noordshow zelf. Er wordt rekening gehouden met kleinere bezoekersaantallen dan in Assen. ‘Maar stoppen met de Dierenparade Noordshow, na 42 edities, is in ieder geval geen optie.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu