Dierenpension Grolloo akkoord met scherpere eisen

Dierenpension De Open Ruimte in Grolloo werkt mee aan verscherpte eisen voor een uitbreidingsplan. Dat is gebleken tijdens een zitting van de Raad van State, waarin het bezwaar van de overbuurman aan de orde kwam.

Die heeft grote bezwaren tegen de mogelijkheden die pensionhouder Roland Roelofs krijgt voor uitbreiding van het pension uit vrees voor overlast door blaffende honden en het autoverkeer van en naar het pension.

'Minder last'

Zowel Roelofs als een woordvoerder van de gemeente Aa en Hunze betoogden dat de buren zelfs minder last gaan krijgen van de dierenopvang als de nieuwbouwplannen afgerond zijn. De dierenonderkomens komen verder van de bezwaarmakers af te liggen, de honden blaffen minder oomdat ze elkaar niet meer zien en er komt een geluidswal van 2,3 meter hoogte rond de nieuwe onderkomens. Volgens de plannen kan Roelofs straks meer dieren opvangen. Zo is er plek voor 87 honden in plaats van de huidige 75. In theorie gaat dat meer drukte opleveren, maar Roelofs betoogde bij de Raad van State dat helemaal niet te willen.

De Raad mag wat Roelofs betreft het oude parkeerterrein schrappen en zijn strenge openings- en sluitingstijden in het plan vastleggen. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om overal op het halve hectare grote terrein aan de Rolderstraat een parkeerterrein aan te leggen en 24 uur per dag open te zijn en de bezwaarmaker vreest dat dat ook gaat gebeuren. Roelofs ontkent dat en vindt het prima als die mogelijkheden worden ingeperkt.

De kans is nu groot dat er een aanscherping van het bestemmingsplan komt, zodat Roelofs zijn plannen kan uitvoeren en tegelijk aan de bezwaren wordt tegemoet gekomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.