Dievegge steelt 400 euro aan boodschappen: 50 uur taakstraf

De rechtbank in Assen. Foto: Archief DvhN

Een 38-jarige vrouw uit Schoonoord werd vrijdagochtend door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw stal in januari voor ruim 400 euro aan boodschappen uit de Coop supermarkt in haar woonplaats.

De vrouw bezocht tussen 16 en 23 januari 5 keer de winkel en nam voor bedragen tussen de 36 en 210 euro aan boodschappen onbetaald mee. Bij de laatste keer vond een van de medewerkers dat de vrouw zich verdacht gedroeg. Na melding bij het management, werden de camerabeelden teruggekeken. Daarop was te zien hoe de verdachte spullen uit de schappen pakte en in grote tassen stouwde.

Gesmokkeld

Na vergelijking van de kassabon met de inhoud van die tassen, bleek er sprake te zijn van een groot verschil. De beelden van voorgaande dagen werden ook bekeken. Uiteindelijk bleek dat de vrouw voor ruim 400 euro aan levensmiddelen de winkel had uit gesmokkeld.

Per ongeluk

De vrouw vertelde in de rechtszaal dat zij zich totaal niet bewust was van de diefstal. ‘Ik leed aan depressies en was mezelf kwijtgeraakt.’ Het stelen gebeurde onbewust, zei ze. ‘Simpel gezegd, het gebeurde per ongeluk.’ Schaamte overmande haar achteraf. ‘Ik durfde later geen winkel meer binnen.’

De rechter vond dat de vrouw geen geloofwaardig verhaal hield. De rechter oordeelde verder dat de vrouw de boodschappen alsnog betalen moest.

menu