Dieven in Hoogeveen stelen cakes en delen ze uit

In Hoogeveen hebben dieven gestolen cakes rondgedeeld. Op diverse auto’s in de wijk De Weide werden woensdagmorgen cakes aangetroffen die vorige week werden gestolen bij Henderikus Bos De Echte Bakker.

,,Ik weet zeker dat het mijn cakes zijn”, zegt Henderikus Bos. ,,Ze zaten in onze verpakking en het waren speciale pecancakes. Het recept heb ik zelf bij mijn nichtje in Amerika gehaald. Ik ben de enige bakker in Nederland die deze cake maakt.”

Bos heeft zijn winkel in winkelcentrum De Weide. Aan de andere kant van het Steenberger Park werden de pecancakes gevonden. ,,Op zeker vijftien auto’s die stonden aan De Tilber, De Wezeboom en De Vlegel zijn gistermorgen cakes gevonden”, zegt bakker Bos.

Vorige week werd er ingebroken in een opslag van Bos. ,,Daarbij hebben ze allerlei op maat gemaakte machines gestolen. Mijn levenswerk, wat ik in 25 jaar heb opgebouwd is weg”, zegt hij verbouwereerd. ,,Er zat veel rvs-materiaal bij. Een apparaat dat voor mij veel waarde heeft is voor hun misschien een een paar tientjes waard.”

Waarom de inbrekers de cakes hebben rondgestrooid is voor Bos onduidelijk. ,,Misschien wilden ze de vriezers leeg hebben.” Dat de cakes een week later in de buurt opduiken doet Bos vermoeden dat de inbrekers uit de buurt komen.

Bos deed aangifte van de inbraak maar hoorde nog niks van de politie. Op Facebook roept hij mensen met tips op zich te melden. ,,Voor degene met de gouden tip hebben we uiteraard een heerlijke verrassing.”

menu