Dieven stelen 'behoorlijke hoeveelheid' telefoons in Zuidlaren

Drie gemaskerde mannen pleegden in de nacht van maandag op dinsdag met een gestolen auto een kraak op telefoonwinkel Phone House aan de Stationsweg in Zuidlaren. Ze namen een 'behoorlijke hoeveelheid' telefoons mee.

Met de achterkant van de auto forceerden ze de toegangsdeur van het pand. Vervolgens sloegen ze met hamers de vitrines in en namen een behoorlijke hoeveelheid telefoons mee. ,,Het was een enorme chaos. Wat er precies weg is is nog niet duidelijk, de eigenaar gaat vandaag de schade inventariseren", zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Getuigen meldden drie gemaskerde mannen te hebben gezien. Bewakingsbeelden bevestigen dat. De auto waarin de mannen reden, een witte Skoda Fabia, werd in de vroege ochtend teruggevonden aan de Maaslaan in Groningen. De auto bleek eerder te zijn gestolen in Zeist.

Voor bedrijfsleider Chiel Vos was het 'behoorlijk schrikken' toen hij om half vier bij de zaak aankwam. ,,De schade is nog moeilijk in te schatten, het was een enorme ravage. De politie is nog druk met het sporenonderzoek." De zaak blijft daarom dicht vandaag, hoewel nieuwsgierige voorbijgangers graag binnen een kijkje zouden nemen. ,,Er gaan nog net geen bussen voorbij, maar het is wel het gesprek van de dag."

FOTO VAN OOST MEDIA


Vorig jaar september was de telecomzaak ook al doelwit van het dievengilde. Op eenzelfde manier kwamen dieven de telefoonwinkel binnen. De gestolen auto waarmee de inbrekers de kraak pleegden werd, net als deze keer, later door de politie in Groningen teruggevonden.

Het pand aan de Stationsweg. Van de schade is van buitenaf weinig te zien.

De winkel aan de Stationsweg. FOTO DVHN/HILBRAND POLMAN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.