Dieven stelen lading kaas bij kaasmakerij in Veenhuizen

Bij kaasmakerij Kaaslust aan de Hoofdweg in Veenhuizen is in de nacht van maandag op dinsdag een flinke hoeveelheid kaas gestolen.

De dieven hebben waarschijnlijk gebruik gemaakt van een bestelauto, omdat de grote hoeveelheid ontvreemde kazen volgens Kaaslust-eigenaar Jan Craens niet in de kofferbak van een gewone auto is te vervoeren.

Alarm

,,Ik heb altijd gezegd dat ons nooit wat zou overkomen omdat we op de veiligste plek van Nederland zaten, maar daar moet ik nu toch op terugkomen”, zegt Craens. Een glazen deur is geforceerd en overal ligt kaas op de vloer. Het gebouw beschikte niet over een alarmsysteem. Volgens Craens gaat dat er nu mogelijk wel komen.

De technische recherche deed dinsdag onderzoek. ,,Waarschijnlijk zijn er drie mannen binnen geweest die professioneel te werk zijn gegaan, want ze droegen handschoenen. De politie kon zien dat ze brede vingers hadden, het waren dus geen kinderen”, vertelt Craens.

Kaasdiefstal

Volgens Craens is dit een van de eerste keren dat in Noord-Nederland een grote hoeveelheid kazen op deze wijze is ontvreemd. Elders in Nederland worden steeds vaker grotere partijen boerenkazen gestolen. Dat gebeurde onder meer in Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.