Dieven stelen peperdure fietsen in Borger

Inbrekers hebben vannacht vier dure fietsen gestolen bij fietsenhandel Egbert Egberts aan de Hoofdstraat in Borger. De bovenbuurman van de fietsenhandel werd wakker van lawaai, zag de inbrekers wegrennen en belde meteen de politie. Eigenaar Klaas Almoes was er ,,binnen een minuutje".

Drie weken geleden nam hij de zaak over van de vorige eigenaar. ,,Het is heel vreemd. Er was heel veel blijdschap, dat je zo'n mooie zaak mag overnemen. En dan krijg je drie weken later zo'n telefoontje. Dat is heel teleurstellend."

De bovenbuurman, tevens een vriend van Almoes, kon een duidelijke omschrijving van de inbrekers geven en zag welke kant ze op vluchtten. Toen Almoes aankwam was de politie al gearriveerd. ,,Toen ging het heel snel. De politie is meteen gestart met het onderzoek." Het dorp werd gedeeltelijk afgesloten en de politie zette warmtecamera's en speurhonden in. De fietsendieven wisten desondanks te ontkomen.

Volgens de politie en eigenaar Almoes is er sprake van een gerichte actie. ,,De fietsen die gestolen zijn zijn topmodellen. Daar hangt een prijskaartje aan van duizenden euro's. De fietsen stonden erg verspreid door de winkel, terwijl de dieven heel snel weer met hun buit buiten stonden", aldus een woordvoerder van de politie. De inbrekers kwamen binnen door een kei door de deur te gooien. ,,Het was een enorme ravage toen ik vannacht aankwam. De deur aan diggelen, verschillende fietsen op straat", beschrijft Almoes.

De manier waarop de inbraak is gepleegd, komt overeen met een recente inbraak bij een fietsenhandel in Doetinchem. ,,Deze manier van inbreken komt de laatste tijd landelijk veel voor, waarschijnlijk is er sprake van dezelfde daders", aldus een politiewoordvoerder.

Camera's van de fietsenhandel hebben de diefstal geregistreerd. De politie vraagt bij andere winkeliers in het dorp eveneens beelden op. Klaas Almoes heeft de zaak maandag gewoon weer geopend. ,,Afgelopen nacht heb ik niet geslapen nee. Ik hoop aankomende nacht weer een beetje te kunnen slapen", grinnikt hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.