Directeur De Nieuwe Kolk vertrekt naar Zwolle

Hilko Folkeringa vertrekt als directeur-bestuurder van De Nieuwe Kolk in Assen . Per 1 oktober gaat hij leiding geven aan de Zwolse theaters.

Folkeringa was sinds 2010 eindverantwoordelijk voor theater & bioscoop De Nieuwe Kolk. Sinds de fusie met de bibliotheek (1 januari van dit jaar) is hij directeur-bestuurder van DNK.

In een persbericht laat De Nieuwe Kolk weten ,,dat met zijn aantreden in 2010 Folkeringa de basis heeft gelegd voor het succes van het theater- en bioscoopbedrijf DNK. In een turbulente periode heeft hij een nieuwe en succesvolle organisatie weten neer te zetten. Naast zijn werkzaamheden voor DNK heeft hij zich ingezet voor versteviging van de positie van cultuur in de Asser samenleving. Samen met Hanneke Bruggeman van Bibliotheek Assen heeft hij per 1 januari jl. de fusie tussen beide culturele instellingen tot stand gebracht.’’

Hilko Folkeringa zelf: ,,Ik heb de kans gekregen iets heel moois van de grond af aan op te bouwen. Dat heb ik mogen doen met een groep enthousiaste en betrokken collega’s . Ik ben trots op wat ik heb bereikt en dat ik een steentje heb mogen bijdragen het culturele klimaat van Assen. DNK is niet meer weg te denken in Assen en Drenthe.”

Foto: DNK/Marcel Jurian de Jong

menu