Directeur Drents Archief naar Koloniecentrum

Douwe Huizing (63) vertrekt per 1 februari 2017 als directeur van het Drents Archief. Hij wordt projectleider van het op te richten Koloniecentrum in Frederiksoord.

Huizing werkt in opdracht van Stichting Maatschappij van Weldadigheid. „Het is een mooie klus”, zegt de directeur. „Ik ben nu 63 jaar en ik heb 16 jaar met veel plezier gewerkt bij het Drents Archief. Maar dit is een prachtige, logische stap in mijn carrière waar ik ook mijn kennis kwijt kan.” Het Koloniecentrum moet in het voorjaar van 2018 de deuren openen. „Dat is een flinke uitdaging. Maar als ik begin ligt er al een plan klaar. Dus het gaat lukken.”

Het bestuur van het Drents Archief laat weten het besluit van de directeur te respecteren. „Douwe Huizing heeft een cruciale rol gespeeld om het Drents Archief te krijgen waar het nu staat”, zegt voorzitter Anneke Haar. „Landelijk heeft hij met zijn medewerkers en in plezierige samenwerking met het bestuur het archief op de kaart gezet.” Het bestuur gaat op zoek naar een geschikte opvolger.

“Ik heb mij in de afgelopen jaren met heel veel plezier ingezet voor de vernieuwing van het Drents Archief”, zegt Huizing. „Dat was alleen mogelijk dankzij de tomeloze inzet van alle medewerkers en de vele vrijwilligers, daar kijk ik met trots op terug. Nu kunnen bezoekers van alle leeftijden in het Drents Archief én in de digitale wereld een verrassende speurtocht maken naar hun eigen geschiedenis.”

Het Koloniecentrum komt in het vroegere Inforium in Frederiksoord en het terrein eromheen. Dat is in handen van de Maatschappij van Weldadigheid. Het moet een bezoekerscentrum en kennis- en informatiecentrum worden waar ook bijvoorbeeld kleine bedrijfjes zich zouden kunnen vestigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.