Directeur Drents bedrijf misbruikte zijn positie

De rechtbank heeft een 66-jarige man uit Broekhuizen veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur wegens aanranding van twee werkneemsters van zijn bedrijf.

Daarbij heeft de man misbruik gemaakt van de positite die hij als directeur heeft. De rechters rekenen hem dit extra zwaar aan.

Er was een werkstraf van 80 uur geeist. Met zijn seksueel intimiderende gedrag vernederde hij de twee vrouwen die zich gedwongen zagen zelf ontslag te nemen. De rechtbank noemt de afgelegde verklaringen van de twee medewerksters vrouwen betrouwbaar. De vrouwen vonden hun werk leuk en hadden geen enkele reden om leugenachtig over hun baas te verklaren.

De ontuchtige handelingen hadden plaats in 2014, onder meer tijdens de oktoberfeesten in Koekange en eerder ook tijdens een culinair festival in Meppel.

Naast een werkstraf moet de man een schadevergoeding betalen aan de twee vrouwen van 900 en 1900 euro. De rechtbank kwam tot een iets lagere straf omdat de man tijdens de rechtszaak aangaf dat hij zijn gedrag ten opzichte van vrouwen heeft veranderd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.