Directeur Sluyter Assen vecht schorsing aan

De directeur van transportbedrijf Sluyter Logistics in Assen vecht zijn schorsing aan. In een kort geding maandag eiste hij dat hij weer aan het werk kan.

De directeur is enkele weken geleden op non-actief gezet door de aandeelhouders van Sluyter Logistics, dat meerdere vestigingen in het land heeft. Volgens hen heeft de directeur meerdere fouten gemaakt. ,,Hij is door gepromoveerd tot voorbij zijn competenties”, aldus raadsman Taco van der Dussen van Sluyter.

De directeur zou problemen met tachografen in de vrachtwagens niet goed hebben aangepakt, hij nam onvoldoende maatregelen nadat chauffeurs waren vertrokken, was onvoldoende betrokken bij de vennootschap en ging hij met vakantie terwijl het bedrijf in Assen in een verhuizing zat.

Advocaat David Schalkwijk van de directeur weersprak de aantijgingen. Volgens hem kampte het hele bedrijf met problemen aan de tachografen en niet alleen de vestiging in Assen. Voor vertrekkende chauffeurs heeft de directeur nieuw personeel aangenomen en hij is zeer betrokken bij de onderneming. En die vakantie had hij al lang met zijn gezin gepland. ,,Meneer maakte lange dagen op zijn werk.”

Sluyter had de directeur een lagere functie met een lager salaris aangeboden, maar die accepteerde hij niet. Nu zit de directeur thuis en hij wil weer aan het werk. ,,Ik zou echt niet weten wat ik fout heb gedaan. Ik werk twintig jaar bij het bedrijf en heb de vestiging Assen groot gemaakt. Ik zit me thuis op te vreten”, vertelde hij gisteren in de rechtbank.

Nu de zaak bij de rechter is geweest, lijkt een terugkeer bij het transportbedrijf uitgesloten. Op 9 december praten de aandeelhouders over het ontslag van de directeur. Beide partijen lijken aan te sturen op een ontslagvergoeding. ,,We willen wel praten over een definitieve regeling, met een bescheiden extra bedrag”, aldus Van der Dussen.

De kort gedingrechter stuurde beide partijen de gang op om tot een vergelijk te komen. Dat kwam er niet. De rechter doet binnen twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.