Directeur omstreden zorgloket De Toegang in Emmen vertrekt

Directeur Karin Stiksma van het geplaagde zorgportaal De Toegang in Emmen vertrekt. Dat heeft de Raad van Toezicht bekend gemaakt.

De directeur kwam onder vuur te liggen toen bleek dat het zorgloket waaraan ze leiding gaf niet goed functioneerde. De bereikbaarheid zou slecht zijn, beloftes om terug te bellen werden niet nagekomen en adviezen die de organisatie uitbrengt aan de gemeente, waren volgens diezelfde gemeente in de helft van de gevallen onvolledig.

Kritiek op functioneren

Een maand geleden trok Stiksma zich vanwege alle kritiek op De Toegang en haar functioneren al tijdelijk terug. Dat wordt nu definitief, meldt voorzitter Marianne Berton van de Raad van Toezicht. „Op basis van de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek is door de Raad van Toezicht vastgesteld dat er binnen de organisatie onvoldoende draagvlak is voor voortzetting van de werkzaamheden door mevrouw Stiksma’, meldt de Raad. Die wijst er op dat Stiksma een complexe taak had „en waardering verdient voor de inzet en toewijding waarmee zij haar opdracht zo goed mogelijk heeft trachten te vervullen.”

Enige oplossing

Maar volgens diezelfde Raad is het vertrek van de directeur de enige oplossing. Het personeel van De Toegang is vanochtend op de hoogte gebracht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.