Supermarkt Dirk van den Broek kan zich zonder problemen vestigen in het nieuwbouwcomplex vlakbij dierenpark Wildlands. Het bestemmingsplan staat detailhandel in het gebouw toe, aldus een woordvoerster van de gemeente Emmen.

Dirk van den Broek opent eind dit jaar twee winkels in Drenthe. In winkelcentrum Triade in Assen worden twee leegstaande winkelunits samengevoegd tot een supermarkt met een vloeroppervlak van 1500 vierkante meter. In Emmen krijgt het bedrijf bijna 1050 vierkante meter tot zijn beschikking in het nieuwe complex aan de rand van het Raadhuisplein. In dit pand komen ook een hotel, twee restaurants en een gokpaleis.

De Rabobank is er sinds eind juni al gevestigd, met haar nieuwe kantoor. De entree van Dirk van den Broek komt aan de andere kant van het gebouw, aan de zijde van het Willinkplein. Daar is straks ook de entree van het nieuwe 88 kamers tellende Fletcher Hotel te vinden.

Ene restaurant verhuist, de andere wordt wat kleiner

In de oorspronkelijke plannen kwam geen Dirk van den Broek voor. Toch is er plek voor de grootgrutter, omdat een van de twee restaurants verhuist naar de kant van het Raadhuisplein. Het gaat om een tapasrestaurant. Dit bedrijf krijgt een plek naast restaurant De Beren, dat wat kleiner wordt dan aanvankelijk de bedoeling was.

Bouwvakkers zijn nog druk bezig in en bij het gebouw. Wanneer het complex in zijn geheel wordt opgeleverd, is nog niet helemaal duidelijk. Dirk van den Broek gaat ervan uit dat de nieuwe winkel in Emmen begin november open kan. De bouw van het complex begon in juli 2018. Onderweg is vertraging ontstaan, vooral door corona en doordat plannen halverwege werden bijgesteld.

Bovenop het hotel twee riante penthouses

Het was de enige zijkant van het veelgeprezen Raadhuisplein waar nog geen bebouwing was. Het nieuwe gebouw is 23 meter hoog en 57 meter breed. Onder het complex ligt een grote parkeerkelder en bovenop het hotel komen twee riante penthouses. Deze twee woningen zijn al verkocht.

In tegenstelling tot Dirk van den Broek, gokpaleis Coam Gaming en de beide genoemde restaurants is Fletcher Hotel niet nieuw in Emmen. Het concern heeft een vestiging aan de Van Schaikweg. Na de ingebruikname van het nieuwe hotel in het Emmer centrum maakt Van Dijk van het pand aan de Van Schaikweg een appartementencomplex. De grote zaal wordt het domein van de geloofsgemeenschap De Vrije Baptisten. Het sportgedeelte blijft bestaan en wordt opgeknapt.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe