Discussie over twee ton eigen bijdrage voetbalclubs

Er is na veel discussie tussen voetbalclubs en de wethouder een voorstel voor de renovatie van Sportpark Noord-West in Beilen. Het college wil 1,7 miljoen meebetalen. Toch zijn clubs nog niet tevreden.

De acht natuurgrasvelden zijn onbespeelbaar als het de dag ervoor heeft geregend. VV Beilen en cvv Fit Boys moeten daarom al jaren achtereen veel wedstrijden afgelasten.

Grondige renovatie

Daar willen de gemeente, de voetbalclubs en stichting Sportpark Noord-West van af door het sportpark grondig te renoveren. Het college van burgemeester en wethouders wil het grootste deel betalen als de clubs de natuurgrasvelden laten renoveren. Daarnaast wordt er geld vrijgemaakt voor het renoveren van kleedkamers en uitbreiding van parkeerplaatsen. In totaal zo’n 1,7 miljoen euro.

Kunstgrasvelden zijn duurder

Maar de clubs willen naast vier natuurgrasvelden ook twee kunstgrasvelden. Omdat de aanleg daarvan duurder is, vraagt de gemeente een bijdrage van 200.000 euro van de extra bijdrage clubs.

Contributie omhoog

Die 200.000 euro mogen de clubs deels ‘betalen’ door zelf werkzaamheden uit te voeren op het park. Het discussiepunt is dat de clubs dat hele bedrag in zelfwerkzaamheid vooraf willen afkopen, terwijl het college wil dat de clubs eerst met een aannemer in gesprek gaan. Wethouder Gerard Lohuis: ,,Wij zijn bereid mee te werken, maar het is de vraag of er voor 200.000 euro aan zelfwerkzaamheid verdiend kan worden. Dat kun je niet nu al bepalen.’’

Lohuis denkt dat er op andere manieren nog wat te halen valt bij de clubs. ,,De schoonmaak wordt bij veel verenigingen door vrijwilligers gedaan. Ook de contributie kan best wat omhoog.’’ De voetbalclubs zijn stellig tegen het verhogen van de contributie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.