Restaurant wijnbar De Drommedaar in Emmen is de enige nieuwkomer uit Groningen en Drenthe in de Michelingids. Het krijgt geen ster of bib gourmand, maar twee bestekjes.

Eigenaar Wouter van Liere van harte gefeliciteerd.

,,Dankjewel, dit is voor ons een enorme opsteker. We horen bij de beste 500 restaurants van Nederland.”

Verrast?

,,Toch wel. We kregen een telefoontje dat de inspecteur vorige zomer twee keer op bezoek is geweest. Toen waren we nog open. Daarna hoor je een hele tijd niets. Tot vandaag. We zijn superblij.”

Twee bestekjes is geen ster of bib gourmand?

,,Het zweeft er ergens tussenin. Je kunt twee bestekjes vergelijken met een bib gourmand, qua prijs- en kwaliteitsverhouding. Een bib gourmand krijg je voor een driegangenmenu tot 39 euro. Bij ons hoef je geen driegangenmenu te kiezen.”

Jullie zijn de enige nieuwkomer in Drenthe en Groningen?

,,Ja en we zijn het eerste restaurant in Emmen dat in de Michelingids is opgenomen. Dat is niet alleen mooi voor ons, maar goed voor de culinaire branche in deze regio. Gelukkig hebben De Loohoeve in Schoonloo en De Vlindertuin in Zuidlaren hun Michelinster behouden.”

Vreemd om in coronatijd in de Michelingids opgenomen te worden.

,,We zijn grotendeels dicht geweest vorig jaar. Het is financieel gezien een ramp. We doen nu veel bezorgen en afhalen. We hebben wel nagedacht over hoe we verder moeten en van de brasserie en het restaurant is één geheel gemaakt. Dat geeft meer ruimte en de tafels staan anderhalve meter uit elkaar. Dat houden we ook zo als we weer open mogen.”

Heb je al een feestje gevierd?

,,We hebben net een glaasje champagne gedronken met ons personeel. We werken met vijf vaste krachten en zijn nu de tuin aan het opknappen. Er komt een nieuw terras, dus we gaan weer lekker spitten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe