Dit zijn de meest opvallende en best bekeken video's van november 2020 (met onder meer Tiktok hit Boer Harms van de Dutch Boys)

TikTok Tammo. Foto: DVHN

Daniëlla is online op jacht naar pedofielen, de opening van Rolling Stones tentoonstelling Unzipped en een mogelijk onontdekt hunebed diep in de grond bij Gasselte. Dit is een greep uit de best bekeken video’s op dvhn.nl van november.

Ik ben Boer Harms en ik kom uut Drente en ik hol van disco

De Dutch Boys hadden plotseling opnieuw een hit te pakken met hun nummer Boer Harms. Op het socialmedia-platform Tiktok zijn duizenden video’s met het nummer gemaakt. Toen de Oranjeleeuwinnen ook meededen aan de trend ging het lied door het dak. Die hit smaakte naar meer, de mannen lieten weten een EK hit voor de voetbalvrouwen wel te zien zitten.

Ontdekking: Is dit écht het 53ste hunebed van Nederland?

Ligt er een onontdekt hunebed in de omgeving van Gasselte? Amateurarcheoloog Lammert Hingstman uit Bronneger weet het zeker. De gemeente liet een grondradaronderzoek uitvoeren en inderdaad: in de grond werd een verstoring aangetroffen. Het zou mogelijk betekenen dat er dus een onontdekte hunebed in de omgeving van Gasselte ligt. Maar het kan uiteraard ook iets anders zijn, zoals een ander soort zand of een leiding. Onderzoek is nog in volle gang.

Rolling Stones Unzipped

De officiële opening van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum was exclusief te zien bij DvhN. De openingsfilm is te danken aan het museum, aan muziekjournalist Leo Blokhuis en aan Pro-Time Broadcast uit Groningen. Zij maakten een twaalf minuten durende film, mét Stones-zanger Mick Jagger. Dit krijg je te zien (en te horen) in de tentoonstelling Rolling Stones Unzipped.

Zo gaat een pedojager te werk

2020 is ook het jaar waarin we ineens veel hoorden over zogenaamde pedojagers. Ze blijken ook actief in Noord-Nederland. De politie onderzoekt negen incidenten in de gemeente Emmen en een in de gemeente Assen waarbij sprake was van mishandeling, bedreiging en vernieling van eigendommen. Daniëlla uit Assen doet zich in chatboxen voor als 15-jarig meisje en vertelt haar verhaal in deze video.

#Freethebiet’n (het bietenlied dat wél gedraaid mag worden)

Hij kreeg een tik op de vingers van de makers van Mambo No. 5. Het bietenlied ‘Dikke Bak met Biet’n’ van internetheid TikTok Tammo was geschreven op de melodie van het populaire nummer van Lou Bega. Tammo schreef een nieuw lied dat wel gedraaid mocht worden. DvhN was bij de slipopnames van ‘Free The Biet’n’.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
Terugblik 2020