Dit zijn de nieuwe straatnamen van Norg

Nijlandsakker, Polakker, Lokzijlskamp en de Oosterveldweg. Toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Oosterveld in Norg wonen straks mogelijk in één van deze straten.

Historie

De gemeente Noordenveld heeft deze namen toegewezen aan het eerste gedeelte van de nieuwbouwwijk Oosterveld dat gebouwd gaat worden. De gemeente vindt het belangrijk dat de namen zoveel mogelijk een historische link hebben met de omgeving en heeft daarom de hulp ingeschakeld van de Historische Vereniging Norg.

Op basis van oude akten en de topografische kaart van het kadaster heeft de vereniging de namen zoveel mogelijk laten aansluiten met oude veldnamen. Dat zijn toponiemen die verwijzen naar onbewoonde stukken land als bouw- en groenlanden, braakliggende terreinen, woeste gronden en heuvels.

Gereserveerd

De nieuwbouwwijk Oosterveld komt aan de oostrand van Norg. Binnenkort worden de eerste kavels uitgegeven. In totaal kunnen er tweehonderd woningen worden gebouwd.

Eerder genoemde namen zijn voor de eerste fase. Voor de tweede fase heeft de gemeente de volgende namen gereserveerd: Harmakker, Lange Akker, Groepakker, Middelwand, Dollert, Schatland, Bergakker, Brakenakker en Roelfsakker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.