Djura Tjoelker uit Sappemeer Miss Noord

RODEN De opening van de Jaarbeurs van het Noorden in Roden is vooral een feestje van zien en gezien worden en daar vormde de start van de 64ste editie van de beurs geen uitzondering op. Met de beurs is ook de Rodermarktfeestweek gestart, die zijn hoogtepunt heeft op zaterdag in de Rodermarktparade en dinsdag zijn tweede in de Rodermarkt.

Het feest trapt af met de Miss Noord-verkiezing. Djura Tjoelker uit Sappemeer kreeg na een lange avond met drie presentatierondes van de dertien kandidates de meeste punten van de jury. De Minimissverkiezing werd feest voor Milou Kruijer (9) uit Roden. Ze werd gekroond als winnares van tien minimisskandidates.

Traditiegetrouw zijn bij opening de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemersprijs Noordenveld. Dit jaar zijn dat er twee: Anniek Siegers van Bloem & Cadeau Boutique Anniek en voor Chris Mulder, eigenaar van VDL Wientjes. De jury kon geen goed onderscheid maken tussen beide gedreven ondernemers, die ook allebei een unieke onderneming runnen. Anniek is volgens de jury continu bezig trends voor te zijn en Wientjes heeft de omslag weten te maken van toeleverancier voor medische apparaten naar ontwikkelaar en producent van eigen kunststofproducten voor een brede markt.

De (nieuwe) voorzitter van het jaarbeursbestuur Anne Rozema opende de beurs met een belofte: „We gaan er een leuk feest van maken”. De vernieuwde inrichting van de Jaarbeurs lijkt in de smaak te vallen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.