Docent in beroep tegen veroordeling voor ontucht met leerlinge (13) school Assen

De docent (40) van groene school Terra in Assen, die is veroordeeld voor het plegen van ontucht met een leerlinge (13), gaat in hoger beroep. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

De mentor van het meisje is onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. De ontuchtige handelingen vonden tussen juni en eind augustus onder meer plaats in het klaslokaal van de vmbo-school in Assen. Hij maakt ook foto’s van het halfnaakte meisje.

Docent beroepsverbod opgelegd

De docent Engels kreeg van de rechtbank ook een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. De man liep tegen de lamp toen de ouders van het slachtoffer ontdekten dat hij seksueel getinte Whatsappberichten stuurde naar hun dochter. De man zit nu ruim vijf maanden vast. Hij heeft ontslag genomen.

Mentor geeft ontucht toe

Tijdens de strafzaak eind vorig jaar gaf de docent toe dat hij ontucht heeft gepleegd met het meisje. Hij zei in zijn laatste woord dat hij spijt heeft van wat hij haar heeft aangedaan. ,,Ik hoop uit de grond van mijn hart dat zij haar leven weer kan oppakken. Ik ben fout geweest, ik ben verantwoordelijk.” Waarom hij toch in hoger beroep gaat, is niet duidelijk. Zijn advocaat Thirza Overes wil geen commentaar geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.