Docuserie in de maak over FC Emmen

Er is een documentairereeks in voorbereiding rond FC Emmen. De eerste aflevering zou eind dit jaar of begin volgend jaar op tv komen, maar volgens NPO is het nog onzeker of de uitzendingen doorgaan.

Verschillende Emmenaren zijn benaderd om medewerking te verlenen. ,,Het gaat de makers niet om wat er op het veld gebeurt of in de kleedkamer, maar juist wat er zich rond het stadion afspeelt. En in de stad zelf’’, zegt directeur Wim Beekman van FC Emmen. ,,Niet de bestuursleden komen aan het woord, maar mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor de club. Zo hoort het ook, dat die in het licht worden gezet.’’

Captain Henk

Het programma wordt volgens betrokkenen uitgezonden door PowNed, niet onbekend in Emmen vanwege Captain Henk, de docuserie rond voormalig voorman van No Surrender Henk Kuipers. Zes tot acht mensen zouden worden gevolgd voor de wekelijks uitzending.

PowNed reageert niet op verzoeken om een reactie. Volgens NPO is het besluit nog niet gevallen of de serie op tv komt. Mogelijk begint de reeks eerst op internet.

Rutger Castricum van PowNed maakte tijdens het WK voetbal de docuserie Marokko op 1, waarbij hij drie generaties Marokkanen volgde. Hij zei toen meer de diepte in te willen, in plaats van vooral te provoceren. Emmenaren die zijn benaderd voor eventuele medewerking zeggen dat het een soortgelijk programma wordt.

Heel Emmen achter FC Emmen

,,Een positieve insteek’’, weet Beekman. ,,Heel Emmen achter FC Emmen, zoiets. Ze willen vooral ook de trots laten zien van Emmenaren sinds het promoveren.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.