Dodelijk ongeval eist vier levens bij Stieltjeskanaal

FOTO EN VIDEO GINOPRESS

Vier leden van de familie Mannessen, drie volwassenen en een kind, kwamen zaterdagochtend om het leven toen de auto waarin zij zaten door onbekende oorzaak in het Stieltjeskanaal belandde. Achter de auto was een aanhanger gekoppeld.

De slachtoffers zijn de 65-jarige opa en zijn 44-jarige zoon met zijn hoogzwangere 34-jarige vrouw en kind van 2 jaar. Alle vier waren ze afkomstig uit Stieltjeskanaal.

loading

Ooggetuigen

Ooggetuigen zeggen tegenover Dagblad van het Noorden dat de auto van de weg raakte, nadat de aanhanger begon te slingeren.

Een voorbiijganger sprong in het water om het viertal te helpen, maar kon niemand uit het voertuig krijgen. Het duikersteam van de brandweer haalde de slachtoffers uit de personenwagen. Ook de traumahelikopter kwam naar Stieltjeskanaal om de hulpdiensten bij te staan.

Hulpdiensten

Volgens een woordvoerder van de politie is het, ondanks de pogingen van het ambulancepersoneel om de slachtoffers te reanimeren, niet gelukt de inzittenden te redden.

Het vaarverkeer in het kanaal was stilgelegd voor de reddingsactie.

Reactie locoburgemeester Joop Brink

Locoburgemeester Joop Brink van Coevorden spreekt van een ‘groot drama’. Ook hij is nog niet op de hoogte van de namen van de slachtoffers. ,,Voor zover ik mij kan herinneren is er nog nooit eerder een dodelijk auto-ongeval in de gemeente geweest met zoveel dodelijke slachtoffers. Het is verschrikkelijk triest wat er is gebeurd.’’

Brink spreekt zijn waardering uit voor de hulpverleners die ‘hard hebben gewerkt' om de slachtoffers te redden.,,Ik heb diep respect voor hen. Zij hebben veel te verwerken gekregen. Daarom is er voor hen nazorg.’'

De locoburgemeester heeft ook nog gesproken met de jongeman die een reddingspoging heeft ondernomen. ,,Hij was er redelijk aan toe. Ik ben van plan hem maandag te bezoeken.''

Condoleanceregister

Mensenlinq.nl heeft hier een condoleanceregister geopend voor de vier slachtoffers.

menu