Dodelijke woningbrand Emmen in Opsporing Verzocht, 10.000 euro voor gouden tip

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 3 mei aandacht aan de brand in een woning aan de Weytackers in Emmen, waarbij de 31-jarige bewoonster om het leven kwam en haar twee dochtertjes zwaargewond raakten.

De brand brak in de nacht van 16 op woensdag 17 februari rond 01.30 uur uit. Uit het politie-onderzoek blijkt dat de brand waarschijnlijk opzettelijk gesticht is. Hoewel er eerder naar aanleiding van een uitzending op SBS6 twintig tips bij de politie binnenkwamen, is de zaak nog altijd niet opgelost. De Hoofdofficier van Justitie looft daarom 10.000 euro uit voor de gouden tip.

Verschillende scenario's

De politie houdt rekening met verschillende scenario’s. Mogelijk gaat het om een vergissing en was iemand anders het doelwit. Ook kan het zijn dat het toch om een gerichte actie tegen het slachtoffer en haar kinderen ging. Ten slotte is het mogelijk dat de brand gesticht is om iemand te laten schrikken, zonder dat het de bedoeling was dat er slachtoffers zouden vallen.

De politie zoekt getuigen die mogelijk het stichten van de brand hebben gezien. In de nacht van de brand, kort nadat de brand uitbrak, stonden twee of drie personen onder een verlichte lantaarnpaal om de hoek van het huizenblok van het slachtoffer. Zij liepen, nadat de hulpdiensten gearriveerd waren, in de richting van de Vleerackers.

Opsporing Verzocht wordt morgenavond, om 20.30 uur, op Nederland 1 uitgezonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.