Doek valt definitief voor Zuidlaarder Hout: bewoners zijn verhuisd

De 21 bewoners van Zuidlaarder Hout zijn allemaal verhuisd.

Vrijdag neemt Zorggroep Drenthe het failliet verklaarde zorgbedrijf De Buurtzuster over, waarvan de woonzorginstelling in Zuidlaren deel uit maakt.

Vijftien bewoners bij zorggroep

Zorggroep Drenthe wil Zuidlaarder Hout echter niet voortzetten. Voor vijftien bewoners is volgens directeur Lex Smetsers in een van de tehuizen van Zorggroep Drenthe een plek gevonden. Zes bewoners hebben een andere oplossing gekozen, bijvoorbeeld omdat ze dichter bij hun familie wilden wonen. Voor een van de bewoners vergde het vinden van een oplossing wat meer tijd, maar dat is inmiddels gelukt.

Twee weken geleden werd bekend dat Zorggroep Drenthe De Buurtzuster overneemt. Sindsdien heeft de zorggroep een oplossing gezocht voor de bewoners van Zuidlaarder Hout.

Verscherpt toezicht

Het tehuis, bedoeld voor mensen met dementie, stond onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. Zorgroep Drenthe zag geen kans de tekortkomingen van Zuidlaarder Hout weg te werken en het tehuis voort te zetten.

De medewerkers van De Buurtzuster zijn voor het overgrote deel nu in dienst van Zorggroep Drenthe. Verreweg de meeste gebruikers van de thuiszorg van De Buurtzuster krijgen die ondersteuning nu van Zorggroep Drenthe. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.