Doek valt na 40 jaar voor café-restaurant Moorman in Erm

De Emmer horecaman Ronald Grevink. Foto DvhN / Duncan Wijting

Het bekende café-restaurant Moorman in Erm komt in andere handen. De Emmer horecaman Ronald Grevink gaat er een steakhouse in vestigen.

De 47-jarige Grevink runt sinds eind 2008 in het Emmer centrum café-restaurant Markant. Dit bedrijf blijft hij exploiteren. De overname van Moorman is per 1 augustus. Daarna wordt het café-restaurant verbouwd tot steakhouse in vintagestijl. De verwachting is dat het Amerikaanse steakhouse in de tweede week van september de deuren opent. De partyboerderij van Moorman wordt vooralsnog niet onder handen genomen, maar zal op termijn qua inrichting gaan lijken op het steakhouse.

Begrip in de streek

Grevink bevestigt de overname, maar wil vooralsnog verder geen commentaar geven. Wel laat hij weten dat de naam Moorman in Erm van de gevel gaat verdwijnen. Wat de nieuwe naam van de uitspanning wordt, is nog onduidelijk.

Moorman is een begrip in de streek. Het bedrijf wordt vanaf 1977 gerund door de gelijknamige familie. Daarvoor was in het pand café Annechien gevestigd. Hennie Moorman en zijn vrouw Siny kochten het bedrijf en breidden de kroeg uit met een restaurant. Het stel had eerder in Nieuw-Weerdinge ruim twaalf jaar een dorpskroeg met zalen voor bruiloften en partijen.

Rond 1987 kwamen zoon Chris en diens vrouw Ina in het bedrijf. In 1993 volgde een nieuwe verbouwing. De naastgelegen boerderij werd bij de zaak betrokken: het woonhuis werd een Bourgondische gasterij, de deel kreeg de functie van partyboerderij. Hennie Moorman stapte in 1998 uit het bedrijf, maar bleef nog jarenlang actief in de zaak. In 2010 overleed hij, op 73-jarige leeftijd.

Weloverwogen keuze

Huidig uitbater Chris Moorman (55) zegt de zaak te hebben verkocht vanwege lichamelijke ongemakken en omdat er geen opvolging is. ,,We hebben drie kinderen, maar geen van hen heeft interesse om het bedrijf over te nemen.’’ Zoals het er nu naar uitziet, is zondag 23 juli de laatste dag waarop Moorman open is. ,,Natuurlijk is dat voor ons een bijzondere dag. Een einde van een tijdperk, maar weloverwogen gekozen. Ik ben er ook aan toe.’’

Ronald Grevink komt net als Chris Moorman uit een echte horecafamilie. Zijn ouders waren vroeger eigenaar van de Emmer discotheken Playtime en Funny Castle. Zijn grootvader runde in Emmen het horecabedrijf Grevink aan de Markt, dat later Grimme aan de Markt ging heten. Voordat Grevink in 2008 Markant opende, deed hij ervaring op bij onder meer de Emmer disco’s Big Fun en Topaz, discotheek Fox in Stadskanaal en amusementshallen in Hoogezand, Veendam en Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe