Geld stroomt binnen voor de kinderen van Ruinerwold. Inzamelingsactie levert binnen twee dagen 230.000 euro op, 85 procent van het streefbedrag

Een jeugdfoto van de drie oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Beeld: 'De kinderen van Ruinerwold'

De inzamelingsactie voor ‘De Kinderen van Ruinerwold’ heeft binnen twee dagen 230.000 euro opgeleverd. Dat bedrag is ontvangen van ruim 8700 donateurs.

De actie is een initiatief van Esther Suurmond. Zij is een stichting gestart omdat ze de kinderen wil voorzien in hun levensonderhoud. ,,Het verleden kunnen we niet veranderen, maar de toekomst kunnen we misschien iets makkelijker maken. Sommige kinderen starten bij 0, andere bij -10. Dan is het heel moeilijk om iets op te kunnen bouwen.”

Met een crowdfundingsactie wil de stichting geld ophalen dat wordt verdeeld onder de kinderen. ,,Die kunnen het geld gebruiken voor bijvoorbeeld studie, talentontwikkeling of huisvesting.”

30.000 euro per kind

Het streefbedrag voor de inzamelingsactie is 30.000 per kind. ,,Ofwel 270.000 euro in totaal”, zegt Suurmond. ,,Het opgehaalde bedrag wordt gereserveerd per kind voor ten minste vijf jaar en wordt door de stichting beheerd, zodat de kinderen er zelf niet mee belast worden.” Van het streefbedrag is op zaterdagavond dus al 85 procent gehaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Ruinerwold