Doodzieke Sabina terug naar Nederland

Sabina Badenhorst komt terug naar Nederland. De 26-jarige Meppelse die drie maanden geleden naar Zuid-Afrika emigreerde, vecht al weken voor haar leven nadat ze getroffen werd door een vleesetende bacterie.

Met verschillende acties hebben familie en vrienden ervoor gezorgd dat Sabina in de Isala Klinieken in Zwolle de zorg krijgt die ze nodig heeft.

Dromen
De Meppelse Sabina Prins emigreert in september naar Zuid-Afrika. Met een koffer vol dromen arriveert ze in het land om met haar vriend David Badenhorst te trouwen en samen een toekomst op te bouwen. Een van de dromen die zij koestert is het openen van een tehuis voor gehandicapte kinderen.

Maar het loopt allemaal anders. Het geluk na het huwelijk duurt precies een maand. Dan belandt de Meppelse in een nachtmerrie. Ze krijgt buikpijn en wordt geopereerd. Dat opent de weg voor een vleesetende bacterie die zich in de galweg ophoopt. Deze bacterie vraagt om een agressieve behandeling, die maar weinig mensen overleven.

Overleefd
Sabina vecht voor wat ze waard is. Ze is de eerste persoon in Durban die deze vreselijke aandoening overleeft. Toch is het beter voor haar in Nederland verder te herstellen. Haar Zuid-Afrikaanse ziektekostenverzekering dekt echter geen repatriëring. Die moet dus uit eigen zak worden betaald en dat geld is er niet. Terwijl Sabina in het ziekenhuis in Durban vecht voor haar leven, start de familie in Nederland een crowdfundingactie om de ambulancevlucht te kunnen financieren. Ruim 20.000 euro heeft deze actie inmiddels opgeleverd.

Dinsdag was het dan eindelijk zover. Het wordt nog even spannend wanneer Sabina 's morgens ademnood krijgt en het weer helemaal mis lijkt te gaan. Gelukkig valt het mee. De beademingsbuis is verschoven en daardoor krijgt ze geen lucht. Wanneer het probleem is opgelost, is de toestand van de Meppelse zo stabiel dat ze na dagen van onzekerheid mag vertrekken uit Durban. Na tussenstops in Nairobi en Egypte bereikt Sabina dinsdagavond met het ambulancevliegtuig een Duits vliegveld. Van daar wordt ze direct vervoerd naar het Zwolse ziekenhuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.