Doorstart Green Whale gaat door

Het Emmer bedrijf Green Whale maakt definitief een doorstart. Dit meldt Arjen van Haandel van Turnaround Advocaten in het Brabantse Best.

Michel Oosterveen, de afgelopen jaren directeur van Green Whale, zet het bedrijf voort onder de naam GWL Emmen. Er waren meerdere overnamekandidaten. De rechter-commissaris heeft de doorstart goedgekeurd.

Green Whale Logistics vestigde zich in 2011 in de voormalige Danlon-fabriek aan de Kapitein Grantstraat. Het bedrijf richtte zich op het sorteren, verpakken en verspreiden van Chinese cadeau- en interieurartikelen voor de Europese markt. De gemeente en de provincie gaven elk 100.000 euro subsidie. De gemeente betaalde ook nog een ton aan pandeigenaar Brivec uit Boskoop om het gebouw op te knappen.

De subsidies werden verleend omdat er een fikse impuls voor de werkgelegenheid werd verwacht. Green Whale zou Emmen voor minimaal vijf jaar dertig tot veertig fulltimebanen opleveren.

De peildatum voor de afspraken over werkgelegenheid was 31 december 2015. Die datum haalde het bedrijf door het faillissement niet. Toen werkten er veertien mensen. De gemeente kan de nieuwe bv niet aan de oude afspraken met Green Whale houden. Woordvoerster Anita Klingenberg verklaarde eerder al dat de gemeente weinig kansen ziet om subsidies terug te vorderen. ,,We zijn blij met de doorstart en hopen dat alle mensen die er eerder werkten weer aan de slag kunnen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.