Inwoners van Emmer-Compascuum en Nieuw-Weerdinge kunnen deze weken niet terecht bij hun wijkagent. Die is per direct gestopt en de spreekuren liggen stil.

‘Er zijn tijdelijk geen wijkagent-spreekuren. Wijkagent Henk Kuipers is per direct met pensioen gegaan.’ Zo heeft de politie het aangeplakt op de deuren van De Deele in Emmer-Compascuum en De Badde in Nieuw-Weerdinge.

Het schrappen van de spreekuren is de inwoners rauw op het dak gevallen. ,,Wij zijn volledig verrast’’, zegt Gerard Gustin, voorzitter van Dorpsbelangen Emmer-Compascuum. ,,Het ging hier de afgelopen tijd juist zo goed, met een jongerenwerker en een wijkagent die goed samenwerkten. De overlast zoals die hier vroeger was, onder meer vernielingen, is een stuk verminderd.’’

‘Heel jammer dat hij weg is, hij was een echte veldwachter’

Ook Wim Katoen, voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge, betreurt het vertrek van Kuipers. ,,Hij was een echte veldwachter, zoals hij het zelf ook noemde. Iemand die veel gesprekken aanging en midden in de maatschappij stond. Ik weet dat hij tegen zijn pensioen aan zat, maar dat is dus iets eerder geworden. Wij hebben niets gehoord van de politie, maar gaan ervan uit dat de spreekuren wel weer worden opgepakt.’’

Dat is inderdaad de bedoeling. Volgens politiewoordvoerster Anne Kok is er een tijdelijke wijkagent gevonden in de persoon van Sietske van der Meer. ,,Overigens zijn er veel meer opties om in contact te komen met de politie. Dat kan ook telefonisch of online.’’ Over de reden van Kuipers’ plotse vertrek doet de politie geen verdere mededelingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe