Dorpsarchief stopt met tentoonstellingen in molen van Veenoord

Dorpsarchief Nieuw-Amsterdam/Veenoord exposeert niet langer in molen Nooitgedacht in Veenoord. Volgens voorzitter Hans van Woerden zijn er te weinig vrijwilligers beschikbaar om door te gaan met exposities.

Dorpsachief Nieuw-Amsterdam/Veenoord is een historische vereniging met zo’n driehonderd leden. Zij geeft een tijdschrift uit, maar verzamelt en bewaart ook tal van interessante spullen uit het tweelingdorp. Sinds 2007 maakte Dorpsarchief gebruik van achtkante stellingmolen nabij het treinstation van Nieuw-Amsterdam. Op de begane grond van de molen werden tentoonstellingen gehouden.

Het bestuur van de beheersstichting van Nooitgedacht was blij met de aanwezigheid van Dorpsarchief in de molen. ,,Exposities zorgen ervoor dat de molen meer onder de aandacht komt’’, zegt voorzitter Gerard de Haan. Dat Dorpsarchief vertrekt, betreurt hij dan ook. De Haan hoopt dat kunstenaars en fotografen de plek van Dorpsarchief in gaan nemen.

De beheersstichting van Nooitgedacht is overigens dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. De functies van penningmeester en secretaris zijn binnenkort vacant.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.