Dorpswinkel Gasselte sluit definitief zijn deuren

Buurtsuper Attent in Gasselte sluit na 4 februari definitief zijn deuren. Dat laat eigenaar Aart Jan Woering weten.

„We stoppen er noodgedwongen mee”, schrijft Woering op de Facebookpagina van zijn winkel. „We hadden graag een succesvolle onderneming gehad, waarin iedereen tevreden en blij was. Hierin hebben wij gefaald.”

Geen toekomst

Begin december werd duidelijk dat de winkel in Gasselte het mogelijk niet zou redden. De Spar (waar de Attent-formule onderdeel van is) zag geen toekomst meer in de buurtsuper in Gasselte. Hoewel Woering een tweejarig contract met de Spar had, gaf de supermarktketen onlangs aan definitief te willen stoppen.

„We hebben het al heel lang moeilijk”, legt Woering uit. „De omzet liep terug, we hadden wat tegenslagen en we bouwden een schuld op. Dat we nu gaan stoppen is een gedwongen maar wijs besluit. We kunnen het nu nog netjes afsluiten.”

Balen

Hoewel hij vrede heeft met het besluit, baalt hij als een stekker. „Als elk huishouden wekelijks 15 euro uitgeeft, dan is de winkel gered. Dat doen ze helaas niet. Ons project, waar we drie jaar geleden mee zijn gestart, is dus niet geslaagd. Dat vinden we heel erg jammer.”

Woering weet niet precies hoe het nu verder gaat, maar het lijkt er niet op dat er een opvolger komt. „Er is op dit moment geen andere organisatie die wil leveren in Gasselte”, zegt hij.

Laatste weken

De komende twee weken is de winkel gewoon open, laat Woering weten. In de sluitingsweek zal hij de overgebleven producten met korting verkopen.

menu