Dr. Pol heeft eigen paardenbankje in Zorgvlied

De bekende tv-dierenarts ‘The Incredible Dr. Pol’ heeft in Zorgvlied, vlakbij de plek waar ooit zijn wieg stond, een eigen zitbankje. Met paardenhoofd.

Het bezoek van de veramerikaniseerde Jan Pol aan Nederland, die Wateren verruilde voor Michigan in de Verenigde Staten, is een en al hectiek. National Geographic, die zijn realityserie uitzendt, sleept hem overal naartoe. Tussendoor is er slechts weinig tijd voor de dingen die hij zelf leuk vindt. Zoals een bezoek aan het Shakespeare theater in Diever en de Centrale Merriekeuring in Drachten.

En dan is daar ineens, met terugwerkende kracht, het bericht van de gemeente Westerveld, waarin wereldkundig wordt gemaakt dat Dr. Pol zijn eigen zitbank heeft in Zorgvlied, onder de rook van Wateren. En dat de tv-dierenarts ook nog bij de onthulling van het fraaie stukje straatmeubilair aanwezig was.

Het bankje is gemaakt door houtsnijder Henri Koeling. Een van de leuningen maakte hij in de vorm van een paardenhoofd. Paarden zijn de grote liefde van Jan Pol, als het om dieren gaat. Omdat het om een zitbankje gaat, is de achterliggende gedachte: neem zo nu en dan, in een druk en hectisch leven, heel even rust. Neem even de tijd om te mijmeren, om terug te denken en om daarna weer met volle kracht vooruit te kunnen.

De serie met Pol in de hoofdrol wordt in meer dan twintig landen uitgezonden. Hij is in Nederland voor het maken van een jubileumuitzending. Wanneer die is te zien, is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.