Drenten en Groningers onderweg naar Den Haag voor debat over kleine ziekenhuizen (+video)

Vanuit Hoogeveen is woensdagmorgen een bus vertrokken naar Den Haag met mensen die het debat over kleine ziekenhuizen in de Tweede Kamer willen volgen.

Vanuit Hoogeveen is woensdagmorgen een bus vertrokken naar Den Haag met mensen die het debat over kleine ziekenhuizen in de Tweede Kamer willen volgen.

In de bus zitten Hoogeveens wethouder Erwin Slomp, raadsleden uit Hoogeveen en De Wolden en andere geïnteresseerden. Ook een delegatie uit Stadskanaal is ingestapt.

Treant zint op alternatief om spoedhulpen in Hoogeveen en Stadskanaal te behouden
Lees verder

De passagiers maken zich zorgen over de sluiting van de verloskunde afdelingen in de Treant-ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal.

Verloskunde en kindergeneeskunde

Treant Zorggroep verplaatst de afdelingen klinische verloskunde en kindergeneeskunde van Bethesda Hoogeveen en Refaja Stadskanaal naar het Scheper ziekenhuis in Emmen.

,,Wat mij betreft wordt het een vrolijke dag, ook al is de gang naar Den Haag geen vrolijke natuurlijk”, zegt initiatiefnemer Jutta van den Oord van SP Hoogeveen. ,,Ik verwacht een pittig debat. Onze aanwezigheid voegt iets toe om de urgentie te onderschrijven.”

Onrust over het Treantbesluit

Verloskundige Atje Klein Langenhorst van Verloskundige Praktijk Hoogeveen (geen onderdeel van Treant) voelt dagelijks de onrust over het Treantbesluit. ,,Spreekuren lopen uit omdat mensen zich zorgen maken en allerlei vragen hebben over waar ze moeten bevallen”, zegt ze. ,,Wij maken ons zorgen over zwangere vrouwen, bij twintig minuten meer aanrijdtijd neemt de kans op babysterfte en complicaties bij moeder en kind toe.”

Teruggedraaid

Wethouder Slomp hoopt dat het voorgenomen besluit alsnog wordt teruggedraaid. ,,Maar dan moet er wel druk van alle kanten ontstaan. Dat doet iedereen op een andere manier. Zelf heb ik er maandag met minister Hugo de Jonge over gesproken tijdens zijn bezoek aan Hollandscheveld. En vandaag laten wij zien dat het onderwerp leeft in Drenthe door er te zijn. Het is een hot item, ik word er dagelijks over aangesproken.”

Inspectie: Treant moet sluiting verloskunde beter onderbouwen
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.