Drenthe: Wereldleiders Klimaattop moeten beter hun best doen

Drenthe is mede-ondertekenaar van een statement dat de wereldleiders oproept te zorgen dat de aarde tussen nu en 2050 energieneutraal wordt. Namens GS zet gedeputeerde Tjisse Stelpstra woensdag in Parijs zijn handtekening onder het Memorandum of Understanding. Dit stuk bieden 57 samenwerkende regio's aan tijdens de Klimaattop in de Franse hoofdstad.

Van pakweg tweehonderd aanwezige wereldleiders wordt gevraagd zich beter in te spannen. De 57 internationale regio's die het document ondertekenen, hebben zelf ook de doelstelling in 2050 energieneutraal te zijn. Ze willen dit onder meer bereiken door samen te werken, kennis te delen en geld beschikbaar te stellen.

Behalve dat dit inspanningen vraagt, biedt het initiatief volgens de provincie ook kansen voor het midden- en kleinbedrijf in Drenthe. Geïnteresseerde ondernemers kunnen een samenwerking aangaan met bedrijven uit andere regio's.

Gedeputeerde Stelpstra: ,, Onze inzet voor het stimuleren van schone energie en minder verbruik in Drenthe staat in de Energieagenda die in het voorjaar van 2016 gereed is. De provincie is klein ten opzichte van de wereldeconomie, maar door samen te werken met andere regio's kunnen we een statement maken dat we ons serieus inzetten om deze doelstelling te halen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.