Drenthe geeft strijd om verwijsborden TT Circuit en Wildlands nog niet op

Drenthe weigert de strijd om verwijsborden langs de snelwegen naar TT Circuit, herinneringscentrum Westerbork en Wildlands op te geven.

Rijkswaterstaat wil dat de huidige blauwe verwijsborden langs de A28 en N33 worden verwijderd. Minister Schultz (Infrastructuur) is het daar mee eens. Voor de verkeersveiligheid of doorstroming zijn de borden niet nodig.

,,Ik word hier niet vrolijk van’’, reageert VVD-kamerlid Erik Ziengs op de reactie van minister Schultz. Samen met de ChristenUnie stelde hij in juni vragen over het conflict tussen de lokale overheden en Rijkwaterstaat. ,,Ik denk nog steeds: hoe moeilijk kan het nou zijn? Ik snap de frustratie in Drenthe heel goed. Het is een kwestie van je gezonde boerenverstand gebruiken.’’

Gedeputeerde Henk Brink (provincie Drenthe) zat gisteren nogmaals met Rijkswaterstaat om tafel. Morgen krijgt de rijksdienst bezoek van wethouder Harmke Vlieg (gemeente Assen). Ziengs overweegt om samen met andere partijen de minister via een motie op andere gedachten te brengen.

De regels schrijven onder meer voor dat een locatie minimaal 1,5 miljoen bezoekers per jaar moet trekken. Het TT-circuit en Wildlands redden dat niet. Politici in Drenthe vinden dat er veel te halsstarrig naar wordt gekeken en zijn het er absoluut niet mee eens. ‘Randstaddenken’ noemen ze dat in Drenthe. Voor een dunbevolkt gebied zou coulance mogen gelden.

Verwarrend genoeg staat op de borden die verwijderd moeten worden dat ze van Rijkswaterstaat zijn. Een woordvoerder van de rijksdienst legt uit: ,,De gemeente Assen kan borden laten maken waar Rijkswaterstaat op staat. En dat heeft ze ook gedaan. Maar de gemeente heeft nooit toestemming gekregen om ze te plaatsen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.