Drenthe reserveert 4 miljoen voor TT Circuit

De provincie Drenthe is bereid de komende jaren fors te investeren in het TT Circuit. In totaal heeft de provincie 4 miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van het circuit.

Een upgrade van het TT Circuit in Assen kost in totaal 16 miljoen euro. ,,De organisatie verwacht de helft daarvan van de overheid’’, zegt gedeputeerde Henk Brink (VVD). ,,Dus wij leggen vier miljoen euro klaar.’’

Het dagelijks bestuur van de provincie heeft de ambitie om van Drenthe de beste vrijetijdsprovincie van Nederland te maken. Met dat in het achterhoofd hechten Brink (VVD), Tjisse Stelpstra (ChristenUnie), Henk Jumelet (CDA) en Cees Bijl (PvdA) groot belang aan de Asser TT ‘als evenement met economische spin-off en het circuit met haar omgeving als toeristische trekpleister van wereldklasse’. Om een circuit met internationale allure te blijven moet wel worden geïnvesteerd.

TT-voorzitter Arjan Bos maakte eerder deze week al bekend dat in het racecircuit geïnvesteerd moet worden, wil Assen competitief blijven met andere circuits. De opbrengst van de verwachte toename van de kaartverkoop, vanwege het verplaatsen van de races van zaterdag naar zondag, kan de TT wat dat betreft goed gebruiken.

Asser wethouder Ruud Wiersema (Stadspartij PLOP) laat weten nog in gesprek te zijn met de provincie over investeringen in het TT circuit. ,,Wij staan daar niet onwelwillend tegenover, maar we moeten het nog hebben over de exacte verdeelsleutel.’’

De provincie maakte de investeringsplannen donderdag bekend in Zeegse, waar de voorjaarsnota van 2016 werd gepresenteerd. Daarin wordt inzicht gegeven in de beleidsmatige ontwikkelingen en de financiële plannen (op dit moment) voor de komende vier jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.