Drenthe steekt 5 miljoen in werk aan wegen en paden

De provincie Drenthe investeert in 2016 ruim 5 miljoen euro in de aanpak van wegen, fietspaden en kruispunten in alle gemeenten. Er is onder meer geld voor een OV-knooppunt in de Asser wijk Marsdijk, een veilige oversteek in de Norgerweg bij VV Roden, veilige fietspaden aan de stille kant van het Oranjekanaal, paden op het Bentinckspark in Hoogeveen, naast de gevaarlijke weg De Mussels in Westerveld en een fietsroute-plus tussen De Punt en Eelde.

Omdat de provincie in de meeste gevallen een deel van de kosten betaalt, wordt in totaal zo'n 19 miljoen geïnvesteerd in de Drentse infrastructur. Gemeenten steken er ook geld in, soms zijn er nog aanvullende subsidies uit andere potjes. ,,Goed voor de verkeersveiligheid én de economie in de regio'', concludeert gedeputeerde Henk Brink.

Gedeputeerde Staten stellen ook 1 miljoen euro beschikbaar voor het programma Permanente Verkeerseducatie, gericht op beïnvloeding van het gedrag van weggebruikers. Dit geld en de 5 miljoen voor wegen en paden komt uit de regeling BDU Verkeer en Vervoer. In dit ‘potje' zit volgend jaar ongeveer 30 miljoen euro. Daarvan gaat 24 miljoen op aan het openbaar bus- en treinvervoer in de provincie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.