Drents Archief laat zien hoe Drenthe vroegere zomers beleefde met themafilm

Het Drents Archief in Assen. Foto: Archief/DVHN

Het Drents Archief vertoont in juli en augustus een filmcompilatie getiteld ‘Zomer in Drenthe’ met beelden van vroegere zomers in Drenthe in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80.

De themafilm ‘Zomer in Drenthe’ zou normaal gesproken in juli en augustus tijdens openingstijden doorlopend te zien zijn in de Digilounge van het Drents Archief. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus mag het archief maar een beperkte aantal bezoekers ontvangen, waardoor de vertoning niet mogelijk is.

Het Drents Archief besloot daarom om deze zomer elke woensdag en zaterdag een deel van de film online te zetten op de social media-kanalen van het Drents Archief. De zestien delen van ‘Zomer in Drenthe’ worden van zaterdag 4 juli t/m woensdag 26 augustus 2020 twee keer per week gedeeld op Facebook en Instagram.

Terug in de tijd

De film bestaat uit kleurenbeelden van de zomers in Drenthe in de late jaren ‘60 en de jaren ‘70 en ‘80. ‘De beelden brengen je terug naar een tijd waarin roken nog gemeengoed was, er op het land werd gewerkt met paarden, de elektrische fiets nog niet zijn intrede had gedaan bij de Drentse Fiets4daagse,’ schrijft het Drents Archief.

Kijkers krijgen ook beelden te zien van plekken die inmiddels niet meer bestaan, waaronder de oude dierentuin in Emmen en het Verkeerspark in Assen.

menu