Drents Museum doet mee aan muziekcompetitie Art Rocks

Het Drents Museum in Assen doet voor de eerste keer mee met de landelijke muziekcompetitie Art Rocks, dat kunst en muziek wil combineren.

Aan de competitie, die voor de derde keer wordt georganiseerd, doen in totaal vijf musea mee. Zij selecteren elk tien kunstwerken uit hun collectie waarop muzikanten zich kunnen inschrijven. Het is de bedoeling dat de muzikanten zich door een kunstwerk laten inspireren en aan de hand daarvan een lied schrijven. Uit alle inzendingen worden vijftig deelnemers gekozen, één voor elk kunstwerk.

„We willen graag meerdere disciplines kennis laten maken met kunst”, vertelt Rosanne Bakker van het Drents Museum. Op 17 december treden de tien uitgekozen muzikanten op in het museum, bij de kunstwerken die als inspiratiebron dienden. „De muzikanten kunnen uit heel Nederland komen, al is de kans wel aanwezig dat vooral noorderlingen zich bij ons inschrijven”, zegt Bakker.

Een vakjury kiest voor elk museum één finalist uit, bezoekers bepalen de publieksfinalist. In januari treden de zes overgebleven muzikanten nog een keer op in Paradiso, de winnaar krijgt een geldprijs van duizend euro.

Ook het Tropenmuseum, Museum Boijmans van Beuningen, het Kröller-Müller Museum, Museum het Valkhof doen mee aan de competitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.