Drentsche Aa en Nederlands Waddengebied genomineerd voor 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'

Het Nationaal Park Drentsche Aa en het Nederlandse Waddengebied zijn genomineerd voor de publieksprijs 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Dat maakte prof. mr. Pieter van Vollenhoven namens de vakjury maandagavond bekend in televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Op de lijst met genomineerden staan dertien natuurgebieden in Nederland, waaronder De Friese Wijlanden, Nationaal Park de Veluwe en natuurgebied de Weerribben Wieden. Vanaf maandagavond 19.30 uur kunnen Nederlanders op deze website hun stem uitbrengen. De stembus sluit op 31 oktober, de dag waarop initiator staatssecretaris Martijn van Dam de drie winnaars van het 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' uitroept. Met de prijs is een maximaal geldbedrag van 300.000 euro per gebied gemoeid, dat ingezet moet worden voor de verbetering van de kwaliteit en de toegankelijkheid van het gebied. Het bedrag wordt uitgekeerd door het Ministerie van Economische Zaken.

Natuurgebieden konden zichzelf aanmelden voor de publieksprijs. Het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek meldde zich ook aan, maar viel af. Voorzitter Henk van Hooft van de Stuurgroep niet teleurgesteld, maar verbaasd, laat hij in een bericht weten. ,,In de Drents-Friese Grenstreek kun je de échte natuur beleven. We nodigen iedereen uit om dat zelf te komen ervaren''.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.