Drentse acts doen mee aan Popronde

Bij de selectie van de Popronde 2016 zitten twee Drentse acts: Ruud Fieten uit Meppel en Haas (nu Haren, daarvoor ook Meppel).

Robert Jan van Hoogdalem, organisator van de Popronde in Assen, is blij met de acts. Vorig jaar riep hij Drentse muzikanten op zich vooral aan te melden voor de Popronde. Uit Drenthe deed geen enkele act mee. ,,In Drenthe lopen genoeg goede muzikanten rond’’, zei hij toen.

Dat blijkt te kloppen. Ruud Fieten staat op de website van de Popronde onder het kopje folk. Van Hoogdalem: ,,Hij is een singer/songwriter en zijn stemgeluid is erg goed. Ik zag hem een tijdje geleden bij Eurosonic. Ik had hem nog nooit live gezien, maar in het echt klinkt zijn stem net zo mooi. Zijn teksten vallen op, daar zit ook humor in.’’

Ook van de tweede, semi Drentse act, Haas, is Van Hoogdalem gecharmeerd. ,,Een jaar of zes geleden zat ik in de jury van de Drentse Popprijs en hij deed mee in de categorie hip/hop. Hij was een van de eerste deelnemers en ik zei gelijk: die wint. Hij rapt zo strak.’’ Haas rapt inmiddels met een band.

De Popronde is een jaarlijks terugkerend muziekcircus waarbij aanstormende muzikale acts door heel Nederland optreden. Een jury koos dit jaar uit 1300 inzendingen 138 acts die het komende jaar in 41 steden te zien zijn. Organisatoren van de Popronde-steden kiezen zelf de acts die in hun stad optreden.

Als het aan Van Hoogdalem ligt zijn zowel Haas als Ruud Fieten in Assen te zien. Of dat mag is nog onzeker, bands mogen niet in hun thuisstad optreden. Op donderdag 20 oktober, in de herfstvakantie, doet de Popronde Assen aan, op donderdag 3 november is Emmen aan de beurt.

Uit Groningen doen elf acts mee (inclusief Haas): A Fugitive, Creepy Karpis, Hans Hannemann, Roelie Vuitton, Sascha Elisah, Stuart Mavis, The Rising Sun, View for a Day, Karawane, Vikings in Tibet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.