Drentse amateurkunst krijgt 20.000 euro

Onder Drentse amateurkunstenaars wordt 20.000 euro verdeeld. Ze mogen het geld besteden aan projecten die goed zijn voor hun technische en artistieke ontwikkeling.

Kunst & Cultuur Drenthe en het VSBfonds hebben het geld verdeeld. Van de twintig aanvragen van vrijetijdskunstenaars hadden ingediend, werden er zeven goedgekeurd.

Zanger Justin Westera van de Meppeler band Tot&Met krijgt geld voor een opname met frontvrouw Zora Cock van de Asser rockband Blackbriar. Het klokkenspel van de Meppeler Toren en het Meppeler Mannenkoor zijn ook te horen in het duet Afstand.

Arjan Linker (Nieuw-Amsterdam), winnaar van de Drentse talentprijs 2016, krijgt geld voor het project Wereldpremière Tromboneconcert. Ook is er een bijdrage voor de presentatie Live Experience van amateur-videokunstenaar Iris Sijbom. Zij werkt met de Emmer band We fall Slowly aan een vj-show.

Verder gaat geld naar: het verhalenprogramma Zomeravond in Tivoli, het workshopprogramma Schilderen vanuit natuurlijke stroming (Assen), het muzikale project My Generation van Popkoor Emmen (foto) en het workshopprogramma van de Schildergroep Annerveenschekanaal.

De beoordelingscommissie van de regeling Maak het in Drenthe, waar de bijdragen vandaan komen, heeft eind dit jaar nog eens 20.000 euro klaarliggen. Vrijetijdskunstenaars met leuke plannen kunnen voor 1 december een aanvraag indienen via www.kcdr.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.