Drentse docente in de prijzen

Docent Clair Mulder is met haar project Step by Step, dat ze op twee Drentse basisscholen uitvoert, in de prijzen gevallen.

Het online lerarenplatform eTwinning heeft het initiatief van Mulder uitgeroepen tot beste internationale project in de categorie basisschool en beloont haar met een stimuleringsbedrag van 1000 euro.

De docent geeft op een bijzondere manier Engels aan de groepen van CBS Het Stroomdal in Zuidlaren en De Rietzanger in Eelderwolde. De kinderen, beginnend bij groep één, maken instructiefilmpjes in het Engels en delen deze met Poolse leerlingen. „Alle kinderen kunnen dit. Ook kleuters, op hun eigen niveau natuurlijk”, meent Mulder. „Ik geniet ervan als ik zie dat kinderen die eerst een beetje verlegen zijn, toch durven te praten in het Engels.”

De jury noemt Step by Step vernieuwend en inspirerend. „Het feit dat de kinderen zelf filmpjes maken in het Engels en dat vervolgens delen met Polen, dat sprak erg aan”, vertelt Anne Lutgerink van EP-Nuffic, de organisatie waar eTwinning onderdeel van is. „En dat de kinderen via een beeldscherm direct in contact staan met de buitenlands scholieren geeft dit project een extra dimensie. Ze horen de Poolse kinderen niet alleen, ze zien ze ook echt in real-time en kunnen met ze praten.”

In Nederland doen 5618 leerkrachten en 1762 scholen mee met eTwinning, samen goed voor 328 internationale projecten. In heel Europa zijn meer dan 400.000 docenten bij het online platform aangesloten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.