Drentse halfbroers bestraft voor autodiefstallen

Twee Drentse halfbroers zijn dinsdag door de rechtbank in Assen veroordeeld voor autodiefstallen en brandstichting.

De mannen van 45 en 42 jaar uit Emmen en Nieuw-Weerdinge gingen onder meer bij Drentse carpoolplaatsen gericht op zoek naar voertuigen die goed in de markt liggen. Zo werd op 6 oktober in Westerbork een Volkswagen Passat gestolen. De volgende dag hebben ze geprobeerd een Volkswagen Golf te stelen bij de carpoolplaats in Wachtum.

In de loods van de jongste broer aan de Nijverheidsstraat in Emmen werden vorig najaar onderdelen van gestolen auto’s gevonden. Ook de autoambulance (vrachtwagen met oplegger) waarmee de voertuigen vanaf de carpoolplaatsen waren vervoerd, stond er opgeslagen. De halfbroers zijn ook schuldig bevonden aan brandstichting in een auto van een kennis in Nieuw-Weerdinge met wie ze ruzie hadden.

De rechtbank heeft bepaald dat de mannen aan twee gedupeerden in totaal 2500 euro schadevergoeding moeten betalen. Van de twaalf maanden gevangenisstraf is vier maanden voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van drie jaar. De jongste verdachte moet later dit jaar nog voor de rechtbank verschijnen voor brandstichting bij een autobedrijf in Nieuw-Weerdinge in september vorig jaar. Via een camper is het vuur overgeslagen op de naastgelegen woning. Ook zijn meerdere auto’s uitgebrand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.