Drentse leerlingen debatteren in Op weg naar het Lagerhuis over Groningen Airport Eelde en de ijsbaansoap

Op weg naar het Lagerhuis. Foto: BNNVARA

BNNVARA gaat voor de 22ste keer op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland. In de provincie Drenthe gebeurt dat vrijdag op het provinciehuis in Assen.

Jaarlijks strijden zo’n tweehonderd teams om de titel van beste debatschool van Nederland en wordt uit zo’n tweeduizend leerlingen de beste redenaar van Nederland gekozen.

In Drenthe gaan vrijdag vanaf 10.15 uur leerlingen van het Alfa College uit Hoogeveen, het Dr. Nassau College Oost Drenthe uit Gieten, het Esdal College en het Hondsrugcollege uit Emmen en CS Vincent van Gogh, locatie Salland uit Assen met elkaar in debat.

Drentse stellingen

De jonge debaters buigen zich tijdens de voorronde over prikkelende stellingen, waaronder twee met een Drentse insteek: ‘De provincie Drenthe moet inzetten op sluiting van Groningen Airport Eelde’ en ‘De provincie Drenthe moet alles op alles zetten voor een Drentse ijsbaan’.

De landelijke stellingen gaan over drugsgebruik onder jongeren, de rol van ouders bij seksuele voorlichting en de Europese ‘Green deal’.

menu