Drentse midden in orkaan Matthew

Denise Kregel (28) uit Schoonoord maakte vrijdagmiddag de orkaan Matthew in Florida mee. ,,Er vliegt van alles over straat.”

Denise en haar moeder zijn er goed vanaf gekomen. Ze zitten in Sanford bij Orlando en zijn op bezoek bij haar broer. Die werkt bij het reuzenrad in Orlando.

Hoe is het nu daar?

,,Alle attracties, ook Disney World, zijn dicht. Sinds donderdag al. Veel mensen zijn geëvacueerd. Dat gaf lange files en enorme wachtrijen bij de benzinestations. In winkels is flink gehamsterd. Veel schappen zijn leeg.”

Denise en haar moeder zijn in hun vakantiehuis gebleven toen de orkaan overtrok. ,,Het waait enorm hard en er valt veel regen. Er vliegt van alles over de straat. Takken, palmbladeren, stukken aluminium papier, hout.”

Is jullie huis gebarricadeerd?

,,Nee, ons huis is niet afgesloten met platen. Omdat de wind vanuit het noorden komt en we aan de noordkant geen ramen hebben. Woensdag waren we nog in Vero Beach. Daar was alles dicht getimmerd.”

Volgens de weervoorspellers is Matthew de zwaarste orkaan die de VS de laatste jaren heeft getroffen.

,,Nou dat valt volgens mij wel mee. Ik had het wel veel erger verwacht. Als ik de gouverneur van Florida moet geloven, krijg je het idee dat er niks overblijft van Florida.”

Wanneer vlieg je terug?

,,De vliegvelden zijn gesloten. Onze vlucht is uitgesteld tot zaterdagmiddag. Het is afwachten of we dan kunnen vertrekken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.