Drentse politiek wil ‘zorgtafel’ om problemen Treant en zorg in toekomst te bespreken

Provinciale Staten in Drenthe willen dat gedeputeerde Henk Jumelet ‘een zorgtafel’ organiseert om met het bestuur van Treant, zorgverzekeraars en andere betrokkenen te praten over de problemen en hoe de ziekenhuiszorg er in de toekomst uit moet zien.

,,Ik zie het vooral als steun vanuit de Staten voor wat wij als provinciebestuur graag willen, namelijk er voor zorgen dat goed gekeken wordt naar belangen van onze inwoners’’, zegt Jumelet (CDA).

Op het moment dat op het provinciehuis de discussie over de dreigende sluiting van de kraamafdeling van het Scheper ziekenhuis in Emmen werd gevoerd, was nog niet bekend dat de afdeling per maandag 18 december daadwerkelijk dicht is. Bevallen is dan niet meer mogelijk in het ziekenhuis. Dat maakte de Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis toebehoort, later op de middag pas bekend.

Lees hier: Streep door bevallen in Emmer Ziekenhuis

De SP stemde als enige tegen de ‘zorgtafelmotie’ die werd geïnitieerd door ChristenUnie en het CDA. De socialisten dienden een eigen motie in die opdroeg te onderzoeken hoe de provincie en de gemeenten zeggenschap over de ziekenhuizen kunnen krijgen. Die motie kreeg geen steun.

menu