Drentse seksklanten van minderjarig meisje horen celstraf eisen

Tienermeisje was slachtoffer mensenhandel.

Twee Drentse mannen (beide 41 jaar) hebben zich schuldig gemaakt aan een ernstig zedenfeit door betaalde seks te hebben met een minderjarig meisje. Dat zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Zwolle.

Tegen de mannen uit Stuifzand en Nijeveen is drie maanden gevangenisstraf geëist. De Steenwijker Arjan B. (48) regelde de seksafspraken tussen het tienermeisje (16) en de klanten.

B. werkte toen nog als sociotherapeut in tbs-kliniek Hoeve Boschoord bij Vledder. Hij is in februari veroordeeld tot tweeëneenhalf jaar cel voor mensenhandel, ontucht en het vervaardigen van kinderporno.

Verdachte gaf seks met tiener toe

De verdachte uit Stuifzand gaf toe dat hij seks had met de tiener. ,,Maar ik wist absoluut niet dat ze jonger dan 18 was.” De man uit Nijeveen zei dat hij alleen heeft toegekeken hoe B. en het meisje seks hadden.

Dat staat, zo stelt de officier, haaks op de verklaring van B. en chatgesprekken die de verdachte met hem voerde. Volgens de officier zijn de mannen niet op een normale manier naar een prostituee gegaan.

,,Het valt onder de eigen verantwoordelijk van de klant om zich te vergewissen van de leeftijd van de prostituee. Het meisje was slachtoffer van mensenhandel.”

Vanavond op DvhN een uitgebreide reportage van de strafzaak.

menu