Drie Drentse snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Een 21-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen de politie hem tijdens een controle gevaarlijk en met hoge snelheid zag rijden tussen Anderen en Rolde.

Ook haalde de verkeerspolitie twee auto’s van de weg die plankgas van Hoogeveen naar Hollandscheveld reden. Op de weg Hollandscheveldse Opgaande, binnen de bebouwde kom van Hollandscheveld, werden snelheden gehaald van tegen de 140 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 50 geldt.

De 21- en 24-jarige Hoogeveense bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en werden uiteindelijk bekeurd voor een overschrijding van de maximumsnelheid met 73 kilometer per uur.

In totaal kregen acht andere weggebruikers een boete of waarschuwing voor snelheidsovertredingen, onnodig links rijden of een ondeugdelijke aanhanger.

De politie controleerde vrijdagavond met een videoauto op grove verkeersovertredingen in Drenthe. Met name het verkeer dat moest omrijden tussen Gieten en Veendam werd in de gaten gehouden, omdat dit weekend de N33 voor werkzaamheden is afgesloten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.